24 Aralık 2014 Çarşamba

Maluliyet Kavramı ve Olgu Değerlendirme Kursu'ndan...

Değerli Adli Bilimciler
ATUD düzenli eğitim toplantılarının Aralık ayı buluşmasında, “Maluliyet kavramı ve olgu değerlendirmesi kursu” gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ahmet Hilal, Prof. Dr. Harun Tuğcu ve Doç. Dr. İsmail Özgür Can’ın kolaylaştırıcılık yaptığı kursa 25 adli tıp asistan ve uzman hekimi katıldı.
Genel bilgilerin sunumu sonrasında örneklerle olgu hazırlama çalışması yapıldı. İnteraktif biçimde geçen kursta hem kolaylaştırıcılar hem de katılımcılar deneyimlerini ve sorunları paylaşarak ortak çözümler bulmaya çalıştı. Kursun sonunda alınan geri bildirimlerde, genel olarak böyle kursların devam etmesinin önemi belirtildi.
Tüm eğitmen ve katılımcılara çok teşekkür ederiz. 
Adli Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu

22 Aralık 2014 Pazartesi

INDEX COPERNICUS INTERNATIONAL...













16 Aralık 2014 Salı

ADLİ TIP BÜLTENİ, 2014; 19(3), YAYINDA...

ADLİ TIP BÜLTENİ     
    EDİTÖRDEN
    Değerli adli bilimciler;
    Adli Tıp Bülteni açısından 2014 yılı oldukça zorlu ve verimli geçti. Elinizde tuttuğunuz sayı ile birlikte 1996 yılından beri aralıksız yayınlanan dergimizin hem 2012 ve 2013 yıllarına ait sayılarını hem de üstelik makale sayısını da artırarak 2014 sayılarını tamamlamış oluyoruz.
   2014 yılı bizim için yeniden yapılanma yılı oldu. Öncelikle kendi internet sitemizi kurduk. 1996 yılından itibaren tüm makalelerin tıpkı basım pdf’lerini özgür bilim felsefesiyle sitemiz aracılığıyla ücretsiz erişime açtık. Ulusal ve uluslararası danışma kurulunu güncelleyip aktif hale getirdik. Açık dergi sistemi üzerinden çift kör hakem değerlendirmesi ile daha nitelikli ve daha hızlı makale değerlendirme sistemini kurduk. Ulusal ve uluslararası pek çok veri tabanınca indekslenmeye başladık.
    Her sayımızda alanında uzman adli bilimcilerin dergimiz için kaleme aldıkları makaleleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’ye sayısız yenilik getiren Dr.C.A.Bernard, ülkemiz için bir ilk olan sayısız diseksiyon ve otopsi çalışmalarıyla adli bilimler açısından büyük önem taşımaktadır. Bu sayımızda da Hülya Öztürk ve Cezmi Karasu’nun dergimiz için yazdıkları “Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’nin Kurucusu Charles Ambroisse Bernard’ın Eserleri ve Osmanlıya Etkileri Üzerine Bir Değerlendirme” makalesini ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz. Arşivlik bir çalışmayı dergimizde paylaşan yazarlara teşekkür ediyoruz. Bu sayımızda yine dergimiz için kaleme alınan Huddersfield Üniversitesi International Research Centre for Investigative Psychology (IRCIP)’den Donna Youngs ve Emek Yüce Zeyrek-Rios'un “Suç soruşturmalarında psikolojinin rolü” başlıklı makalesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
   Değerli adli bilimciler, 2015 yılında sizlerle yine yenilikler ve sürprizlerle birlikte olacağız. Ünlü İtalyan düşünür Gramsci’nin olgunun ne kadar öğretici, geliştirici ve değişimci olduğuna dair sözü dergimize ulaşan makalelerde de göze çarpıyor. Yeni sayılarımızda daha fazla olgu paylaşımları yapacağız. Burada değerli adli bilimcilerin hem yazar hem de hakem olarak dergimize yaptıkları katkılar sayesinde yolumuza devam ettiğimizi vurgulamak isteriz.
   Yeniliklerde buluşmak üzere 2015 yılının sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.
     Saygılarımızla…
     Prof.Dr.Halis Dokgöz
     Adli Tıp Bülteni Editörü

2014; Cilt 19, Sayı 3 

İçindekiler

Editörden

EDİTÖRDENPDF
Halis DOKGÖZ

Davetli Yazarlar-Derleme

MEKTEB-İ TIBBİYE-İ ADLİYE-İ ŞAHANE’NİN KURUCUSU CHARLES AMBROİSSE BERNARD’IN ESERLERİ VE OSMANLI'YA ETKİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRMEPDF
Hülya Öztürk, Cezmi Karasu
SUÇ SORUŞTURMALARINDA PSİKOLOJİNİN ROLÜPDF (ENGLISH)
Donna YOUNGS, Emek Yüce ZEYREK-RIOS

Araştırma Makaleleri

ÇOCUK VE ERGEN CİNSEL İSTİSMAR VAKALARINDA SOSYODEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİPDF
Esra Özdemir Demirci, Sevgi Özmen, Didem Behice Öztop, Çağlar Özdemir, Merve Çıkılı Uytun
İSTANBUL PROTOKOLÜ EĞİTİMLERİ ÖNCESİ TÜRKİYE GENELİNDEN GÖZALTI GİRİŞ VE ÇIKIŞ RAPORLARININ DEĞERLENDİRİLMESİPDF
Ümit Ünüvar, Özgür Can, Şebnem Korur Fincancı, Metin Bakkalcı, Ahmet Tellioğlu, Bahattin Özdemir, Çağlar Özdemir, Elif Kırteke, Emre Kapkın, Ertan Güven, Halis Ulaş, Hülya Üçpınar, Kaan Toker, Kemalettin Acar, Kerem Altıparmak, Münip Ermiş, Nadir Arıcan, Özkan Yücel, Sema İlhan, S. Serhat Gürpınar, Sezai Berber, Şükran İrençin, Türkcan Baykal, Ufuk Katkıcı, Ümit Biçer, Yalçın Büyük
KILIN SODYUM HİPOKLORİT İLE MUAMELE EDİLMESİNİN MORFOLOJİK ETKİLERİPDF
Mehmet Cavlak, Muhammed Feyzi Şahin, Ramazan Akçan
SAMSUN’DA ÇOCUKLUK ÇAĞI MEDİKOLEGAL ÖLÜMLERPDF
Berna AYDIN, Ahmet Turla, Hülya Mutlu

Olgu Sunumları

İLAÇ UYGULAMA HATASI: DÖRT OLGU SUNUMUPDF
Volkan Ünal, Esra Ünal, Zafer Çetinkaya, Zeynep Yener, Mehmet Fatih Yıldız, Humman Şen, Sadi Çağdır
VARENİKLİN KULLANIMINA BAĞLI İNTİHAR DÜŞÜNCESİ: OLGU SUNUMUPDF
Özge GÜLMEZ, Ramazan AKÇAN
POSTTRAVMATİK YAĞ EMBOLİSİ VE ADLİ TIBBİ DEĞERLENDİRMESİ: OLGU SUNUMUPDF
Orhan MERAL, Nihal ERDOĞAN, Hülya GÜLER, Ahsen KAYA, Aytaç KOÇAK
İLGİNÇ BİR İNTİHAR YÖNTEMİ; OLGU SUNUMUPDF
Dua Sumeyra Demirkıran, Adnan Çelikel, Cem Zeren, Muhammet Mustafa Arslan
BAKIMEVİNDE ÖLÜM İLE SONUÇLANAN ENGELLİ ÇOCUĞA YÖNELİK FİZİKSEL İSTİSMAR OLGUSUPDF
Ali Metin, Nursel Gamsız Bilgin, Veli Yıldırım

Derlemeler

UYUŞTURUCU MADDELERDE YENİ TREND: SENTETİK KANNABİNOİDLERPDF
Selahattin ARTUÇ, Kamil Hakan DOĞAN, Şerafettin DEMİRCİ

Teşekkür

TEŞEKKÜR LİSTESİPDF
Halis DOKGÖZ

Konu ve Yazar İndeksleri

KONU VE YAZAR İNDEKSLERİPDF
Halis DOKGÖZ

Dergimizin İndekslendiği Veritabanları

n  Google Scholar
n  Index Copernicus International
n  Directory of Research Journals Indexing
n  Journal Index
n  Scientific Indexing Services
n  Int. Committee of Med. Journal Editors
n  Research Bible
n  Advanced Science Index
n  Academic Keys
n  Open Academic Journals Index
n  CiteFactor Scientific Academic Journals 
n  Türk Medline
n  Akademik Dizin

n  Türkiye Atıf Dizini


ADLİ TIP BÜLTENİ

XII. Adli Bilimler Kongresi Duyurusu



Değerli Adli Bilimler Dostları,
Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin (ATUD) her yıl, üniversitelerimizin adli tıp anabilim dallarından biri ile birlikte düzenlediği Adli Bilimler Kongresi’nin 12.’sinde sizleri Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde Isparta’da ağırlamaktan onur duyacağız.
4-7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek XII. Adli Bilimler Kongresi; adli bilimler alanında çalışan kurum ve üniversitelerin ilgili birim temsilcileri ve uzmanları için deneyim ve bilgi paylaşımı ortamı oluşturacaktır. Bilimsel etkinliklerin yanı sıra, Göller Bölgesi’nin başta Eğirdir Gölü olmak üzere huzurlu ikliminin, gül toplama mevsimi etkinliklerinin, yöresel kabune, göl levreği ve sazan dolmasının tadının damağınızda kalacağını umut ediyoruz.
Bilimsel hazırlıkların yapılması açısından tarihleri not etmeniz ve en kısa zamanda açılacak web sayfasını izlemeniz önerilerimizle, 4-7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştireceğimiz XII. Adli Bilimler Kongresi için sizleri Isparta’ya davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

ATUD KURS: MALULİYET KAVRAMI VE OLGU DEĞERLENDİRMESİ, 20 ARALIK 2014, İSTANBUL...