24 Şubat 2015 Salı

Cinsel Şiddet Sempozyumu & Acil yanıt için Adalet, Adana...


Değerli Adli Bilimciler,
Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin katkı sunduğu, "Cinsel Şiddet Sempozyumu" ve Birleşmiş Milletler himayesindeki Justice for Rapid Response (JRR) (Acil yanıt için Adalet) örgütünün  kurs ve sertifika programı ile ilgili davet yazısı aşağıda sunulmuştur. Katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.
ATUD Yönetim Kurulu
Sevgili Meslektaşlarımız, Dostlarımız;
27 -30 Nisan tarihleri arasında Adana'da Birleşmiş Milletlerin (BM) himayesindeki "Justice for Rapid Response (JRR)" (Acil Yanıt için Adalet) örgütünün 25 aday için kurs ve sertifika programı bulunmaktadır. Bu programa Türkiye'den olabildiğince çok sayıda Adli Tıp ve Bilimleri alanından insanların katılımını ülkemizin BM bilirkişi listesinde yer alması adına önemli bulmaktayız. Dört günlük sertifika - kurs programına başvuru doğrudan bu kuruma ekteki dosya ile başvurulacak. JRR adaylar arasından tercihlerini yapacaktır.
JRR Kursunu takiben yine Adana'da ayrıca bir "Cinsel Şiddet Sempozyumu" düzenlenmektedir. Uluslararası nitelikli bu sempozyum; IALM, MAFS, EAFMS tarafından ATUD ve Çukurova Üniversitesinin katkıları ile düzenlenmektedir.
Kurs ve Sempozyum anıldıkları tarihlerde Çukurova Üniversitesi Yerleşkesinde, Adana'da gerçekleşecektir.
"Cinsel Şiddet Sempozyumu" 01 Mayıs Cuma günü öğlen açılış konuşmaları ve paneli ile başlayarak, 2 Mayıs Cumartesi akşam üzerine kadar sürecektir. Sempozyum 1 Mayıs akşamı bir hoş geldiniz kokteyli ile başlayıp, 2 Mayıs Cumartesi akşamı Gala yemeği ile sonlanacaktır. Sempozyum süresince iki gün öğlen yemeği ve kahve molaları ikramları olacaktır. Sempozyum süresince konu başlığıyla ilgili olarak, özellikle katılımcı ülkelerin koşullarının aktarıldığı sözel sunumlar ile poster sunumlarına da yer verilecektir.
03 Mayıs Pazar günü ise dileyen katılımcılar için sabah başlayıp, öğlen yemeği ile sonlanarak Adana'ya dönüşün yapıldığı bir Tarsus Antik Kent turu düzenlenmesi planlanmaktadır.
Kurs ve Sempozyumun duyurulması ve katılımlar hususunda destek ve katkılarınız çok değerlidir. Kurs ve Sempozyum ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler kısa bir süre sonra sizlere iletilecektir.
Aşağıda yurt dışındaki meslektaşlarımız için hazırlanmış ön duyuru yer almaktadır. Yurtdışındaki meslektaşlarımızla olabilecek paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Değerli destek, katkı ve katılımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Düzenleme Kurulu Adına,
Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen


Hiç yorum yok: