17 Mart 2015 Salı

Cinsel Şiddet Sempozyumu & Acil yanıt için Adalet, 27-30 Nisan 2015, Adana...

Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin katkı sunduğu, "Cinsel Şiddet Sempozyumu" ve Birleşmiş Milletler himayesindeki Justice for Rapid Response (JRR) (Acil yanıt için Adalet) örgütünün  kurs ve sertifika programı ile ilgili davet yazısı aşağıda sunulmuştur. Katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz. ATUD Yönetim Kurulu
Sevgili Meslektaşlarımız, Dostlarımız;
27 -30 Nisan tarihleri arasında Adana'da Birleşmiş Milletlerin (BM) himayesindeki "Justice for Rapid Response (JRR)" (Acil Yanıt için Adalet) örgütünün 25 aday için kurs ve sertifika programı bulunmaktadır. Bu programa Türkiye'den olabildiğince çok sayıda Adli Tıp ve Bilimleri alanından insanların katılımını ülkemizin BM bilirkişi listesinde yer alması adına önemli bulmaktayız. Dört günlük sertifika - kurs programına başvuru doğrudan bu kuruma ekteki dosya ile başvurulacak. JRR adaylar arasından tercihlerini yapacaktır.
JRR Kursunu takiben yine Adana'da ayrıca bir "Cinsel Şiddet Sempozyumu" düzenlenmektedir. Uluslararası nitelikli bu sempozyum; IALM, MAFS, EAFMS tarafından ATUD ve Çukurova Üniversitesinin katkıları ile düzenlenmektedir.
Kurs ve Sempozyum anıldıkları tarihlerde Çukurova Üniversitesi Yerleşkesinde, Adana'da gerçekleşecektir.
"Cinsel Şiddet Sempozyumu" 01 Mayıs Cuma günü öğlen açılış konuşmaları ve paneli ile başlayarak, 2 Mayıs Cumartesi akşam üzerine kadar sürecektir. Sempozyum 1 Mayıs akşamı bir hoş geldiniz kokteyli ile başlayıp, 2 Mayıs Cumartesi akşamı Gala yemeği ile sonlanacaktır. Sempozyum süresince iki gün öğlen yemeği ve kahve molaları ikramları olacaktır. Sempozyum süresince konu başlığıyla ilgili olarak, özellikle katılımcı ülkelerin koşullarının aktarıldığı sözel sunumlar ile poster sunumlarına da yer verilecektir.
03 Mayıs Pazar günü ise dileyen katılımcılar için sabah başlayıp, öğlen yemeği ile sonlanarak Adana'ya dönüşün yapıldığı bir Tarsus Antik Kent turu düzenlenmesi planlanmaktadır.
Kurs ve Sempozyumun duyurulması ve katılımlar hususunda destek ve katkılarınız çok değerlidir. Kurs ve Sempozyum ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler kısa bir süre sonra sizlere iletilecektir.
Aşağıda yurt dışındaki meslektaşlarımız için hazırlanmış ön duyuru yer almaktadır. Yurtdışındaki meslektaşlarımızla olabilecek paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Değerli destek, katkı ve katılımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Düzenleme Kurulu Adına,
Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen
******************************************************************************************************
Mini Symposia of IALM Middle East Section, Mediterranean Academy of Forensic Medicine & Sciences and Eurasian Academy of Forensic Medicine & Sciences as well as contribution of the Turkish Society of Forensic Medicine Specialists and the Cukurova University on May 1st – 3rd  will be designed.
There will be a JRR (Justice for Rapid Response) Course just prior to the Symposia on the 27th and 30th of April. The Symposia will be on “Sexual Violence Investigation”.  The symposia will start on May 1st afternoon (02.00pm.) with an opening ceremony and an opening lecture. There will be a welcome reception on Friday evening. The symposia will end late afternoon of May 2nd with a Gala Dinner. We are planning to design a Historical and Cultural Tour to Antique City of Tarsus where Christianity born with St. Paulus and many others.
Attached please find the nomination package for the Justice for Rapid Response Course. 25 registrants will be accepted for the course. The course will be held in Adana / Turkey during the 27th - 30th April 2015 which will be followed by a mini symposium on the 1st - 3rd of May.
Many countries and candidates will be applying to the course yet however there will be limited vacancy for each country. Please do hurry to contact with the JRR office as it is described within the attached package.
We will appreciate if you also would like to give an oral or poster presentation during the “Sexual Violence Investigation Symposium".
Attached please do find the announcement page of the events also.

Our best regards,
Prof. Dr. Mete Korkut Gulmen
Symposium Chair
PS: Details will be announced shortly after.

Hiç yorum yok: