4 Temmuz 2013 Perşembe

Adli Tıp Kurumu Başkan ve Başkan Yardımcıları ile ATUD Yönetim Kurulu Görüşmesi...

Doç.Dr.Yalçın Büyük’ün Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na atanması ve ATUD ile Adli Tıp Kurumu arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla ATUD Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer ve genel sekreterimiz Prof.Dr.Gürcan Altun ile yönetim kurulu üyelerimizin yer aldığı heyet, 24 Haziran 2013 tarihinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nı ziyaret etmiştir.
Ziyaret kapsamında başlıca Adli Tıp Kurumu’nda çalışan adli tıp uzmanlarının atama ve yükseltmelerine yönelik bir düzenleme bulunmamasından kaynaklı sorunlar ve bu konuda acil bir düzenleme ihtiyacı olduğu yönünde görüşlerimiz aktarılmıştır. Bilimsel toplantı takviminin ortak paylaşım üzerinden düzenlenmesi ve toplantılarda katılımın kolaylaştırılması, ortak bilimsel toplantı ve eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi, Adli Tıp Şube Müdürlükleri’nin sağlık kurumları ile entegrasyonu ve alandaki diğer konularla ilgili ortak çalışma ve iletişimin aktif bir şekilde yürütülmesi görüşülmüştür.
Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç.Dr.Yalçın Büyük tarafından adli tıp uzmanlarının atama ve yükseltmelerine yönelik bir düzenleme çalışması yapıldığı, bilimsel toplantı ve eğitim organizasyonlarının içerik ve takvimsel planlaması açısından ortak çalışma yürütüleceği, Adli Tıp Şube Müdürlükleri’nin sağlık kurumları ile entegrasyonu ile ilgili çalışmaların sürdüğü,adli tıp ve adli bilimler alanında pozitif anlamda toplumsal algının yükseltilmesi ve alandaki gelişmelerin hızlandırılabilmesi için karşılıklı iletişim ve ortak çalışma kültürüne vurgu yapılmıştır.

Adli Tıp Kurumu Başkanı ve aynı zamanda derneğimiz üyesi Doç.Dr.Yalçın Büyük’e ve kendisine eşlik eden başkan yardımcıları Yrd.Doç.Hızır Aslıyüksek ve Doç.Dr.Fatih Yağmur’a, heyetimize yönelik sıcak karşılamaları ve alanımıza yönelik umut verici aktarımları nedeniyle teşekkür ediyoruz.
ADLİ TIP UZMANLARI DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: