16 Eylül 2015 Çarşamba

II. ULUSAL TIP HUKUKU VE TIBBİ BİLİRKİŞİLİK KONGRESİ, İZMİR...

II. ULUSAL TIP HUKUKU VE TIBBİ BİLİRKİŞİLİK KONGRESİ

SAHUM -  Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tıp Hukukuna ve Tıbbi Bilirkişiliğe ilgi duyan değerli sağlık çalışanı,
hukuk mensubu ve adli bilimler mensubu dostlarımız; geçtiğimiz yıl
Kuşadası'nda birincisini düzenlediğimiz ve yoğun ilginizle desteklediğiniz
kongremizi bu yıl 8-11 Ekim 2015 tarihlerinde Egenin incisi Onyria Claros
Beach & Spa Resort, Özdere-İZMİR
'de düzenliyoruz. Kongre ilk duyurusunu ekteki likte
iletiyoruz. Etkinliğimiz konuya ilgi duyan tüm katılımcılara açık olup,
mümkün olduğunca geniş kitlelere duyurulması konusundaki desteğiniz için
şimdiden teşekkür ediyoruz. Yaz sonunda İzmir'de görüşmek dileğiyle.
Prof.Dr. Erdem Özkara
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı-
Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hukuku Uygulama
ve Araştırma Merkezi(SAHUM) Müdürü
BİLDİRİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER:
POSTER BİLDİRİ ÖZETLERİ KABULÜ SON TARİHİ: 15 Eylül 2015. 
BİLDİRİLERİN GÖNDERİLECEĞİ ADRES :   sahum@deu.edu.tr
BİLDİRİ HAZIRLAMA KURALLARI:
-Bildiriler iki hakem tarafından değerlendirilecektir. Hakemlerce yapılan (Blind review) değerlendirmeler sonrasında kabul, düzeltmeli kabul veya red şeklinde bildiri sahiplerine bilgi verilecektir.
-BİLDİRİLER ADLİ TIP BÜLTENİ YAZIM KURALLARINA UYGUN OLMALIDIR.
-BİLİMSEL KURUL KARARINA GÖRE BİLDİRİLER  POSTER  ŞEKLİNDE  KABUL EDİLECEKTİR(80x100cm).
-KABUL EDİLEN BİLDİRİLERİN KONGREDE SUNULABİLMESİ İÇİN BİLDİRİ SAHİPLERİNDEN EN AZ BİRİNİN KAYIT İŞLEMLERİNİN TAMAMLANMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR.
-Yayınlanmak üzere gönderilen bildirilerin başka bir yerde yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir.
-Bildirilerin dili Türkçe ve İngilizcedir.
-Bildiri özetleri çalışmanın tamamının anlaşılmasını sağlayacak kapsamda olmalı, giriş ve amaç, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç şeklinde bölümlere ayrılmış olmalı ve 250 kelimeyi geçmemelidir.
-Bildiri ön sayfası: Yazının başlığı, yazarların isimleri, kurumları, yazışılacak yazarın adı ve soyadı, adresi ve elektronik posta adresi bulunmalıdır.
-Bildiriyi sunacak kişinin adı altı çizilerek belirtilmelidir.
-Bildiriler ön sayfa ve yazının içeriğine uygun olarak yazarlar tarafından uygun görülen şekilde bölümlere ayrılmış çalışma, kaynaklar, şekiller, tablolar ve grafikleri içeren sayfalar şeklinde düzenlenmelidir. Ara başlıklar büyük harfle yazılmalıdır.
-Kaynaklar: Metin içerisindeki kullanım sırasına göre numaralandırılmalı ve metinde parantez içerisinde gösterilmelidir. Dergi isimleri index medicus’a göre kısaltılmalı ve tüm yazarların isimleri yazılmalıdır. Kaynak yazılımı aşağıdaki örneklerde gösterildiği şekilde olmalıdır.
Makale: Robinson E, Wentzel J. Toneline bitemark photography. J Forensic Sci 1992; 37 (1): 195-207.
Kitap: Gordon I, Shapiro HA, Berson SD, editors. Forensic Medicine: A Guide to Principles. 3rd ed. Edinburg: Churchill Livingstone, 1988: 196.
Kitap Bölümü: Robinson G, Gray T. Electron Microscopy 1: Theoretical Aspects and Instrumentation. In: Bancroft JD, Stevens A, eds. Theory and Practice of Histological Technics. 3rd ed. Edinburg: Churchill Livingstone, 1990: 509-523.
-İnsanlar üzerinde yapılacak çalışmalar ve hayvan deneylerinde etik komiteden izin alınmalı ve izin belgesi yazı ile birlikte gönderilmelidir. Bu konudaki tüm sorumluluk yazar/yazarlara aittir. Yazıda sözü edilen kişinin kimliğini belirten isim, adres kullanılmamalıdır. Kişinin kimliğini açık şekilde belli eden fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
-Yazı ile ilgili bilimsel ve hukuki sorumluluk yazarlara aittir.
-Yazarların, makale ve fotoğraflarda etik kurallara dikkat etmesi gerekmektedir.
* Kongreye poster bildiriyle katılanlar arasından seçilecek üç araştırmacıya 500’er TL tutarında “Adli Tıp Vakfı Genç Bilim İnsanı Destekleme Programı “ kapsamında, bilimsel kongre katılım desteği verilecektir. Destekle ilgili detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Başvuru koşulları:
Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında çalışan/eğitim alan asistan, araştırma görevlileri, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık öğrencisi olmak ve bildiriyi bizzat sunmak kaydı ile;
Bildiri ( Sözel veya Poster ) özeti ile yazarların bilgileri,
Kabul belgesi,
Çalıştığı veya öğrenim gördüğü kuruluş ile iletişim (işyeri adres, e posta, telefon) bilgilerini içeren ve başkaca bir destek almadığına ilişkin beyan yazısının,
15 Eylül 2015 tarihine kadar  fyavuz@istanbul.edu.tr e posta veya Prof. Dr. M. Fatih Yavuz İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü 34303 Cerrahpaşa İstanbul adresine gönderilmesi gerekmektedir.Jüri tarafından yapılacak değerlendirme 18 Eylül 2015 tarihinde duyurulacaktır.

Hiç yorum yok: