25 Haziran 2012 Pazartesi

Turkforensic Adli Tıp ve Adli Bilimler Sitesi Editörlerini Arıyor...


Yrd.Doç.Dr.Uğur KOÇAK
Değerli Adli Tıp Uzmanı ve Adli Bilimciler;
Gün geçmiyor ki medyada Adli Tıp ve Adli Bilimlerle ilgili haberler yer almasın. Kimi zaman cinayet, cinsel saldırı, çocuk istismarı, işkence, kimi zaman da internet bankası veya cep telefonu dolandırıcılığı haberleriyle sürekli karşılaşmaktayız. Toplu halde bulunan iskeletlerin tarihi mezarlık, örgütsel cinayetler, yoksa toplu katliamdan mı kaynaklandığı medyada yoğun bir tartışma zemini bulmakta.  Çoğu zaman sadece seyirci olmakla birlikte hayatımızın bir döneminde doğrudan olayın mağdurları arasında yer almamız da mümkün.
Günümüzde geleneksel Adli Tıp hizmetlerinin ötesinde DNA analizinden Adli Entomolojiye, Biyoteknolojiden Adli Antropolojiye, Kimyasal analizden Psikolojik izleme, Adli Bilişimden Adli Animasyona kadar çok çeşitli uzmanlık dalları ve analiz yöntemlerinin ortaya çıkması sayesinde kriminal olayların aydınlatılarak faillerin ortaya çıkarılma imkanı artmıştır. Bu araç ve yöntemlerin suçla mücadelede etkin olarak kullanılabilmesi için farklı eğitim ve uygulama alanlarına mensup kişilerin aynı amaçlarla bir araya gelmesi, diğer bir deyişle multidisipliner ekip çalışması ihtiyacı doğmuştur.
Adli Bilimler çok geniş bir yelpazeye sahip olduğundan bu alanda bilgi paylaşımı yapan bir hayli internet sitesi mevcut. Ancak gerek Adli Tıp, gerekse diğer dallarda zengin ve güncel içeriğe sahip, uzun soluklu internet sitesinin sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az.
Turkforensic Adli Tıp ve Adli Bilimler Sitesini hazırlarken Adli Bilimcileri bilimsel anlamda bir araya getirmek, ve bilgi alışverişini sağlayacak bir zemin oluşturmayı hedefliyoruz. Hakim, savcı ve avukatlar ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Adli Bilimlerden daha fazla yararlanmasını sağlayacak, ihtiyaç halinde başvurabilecekleri bir kaynak site olmasını ümit ediyoruz. Adli Tıp ve Adli Bilimler alanındaki genel mesleki bilgileri, ulusal ve uluslar arası bilimsel etkinlikleri ve  medyada yer alan önemli haberleri paylaşmanın yanı sıra çeşitli dallarda uzmanlaşmış bilim insanlarının birbirlerini daha yakından tanımasına ve disiplinler arası işbirliğini arttırmaya yardımcı olmayı hedefliyoruz.
İşte bu nedenle, Adli Tıp ve Adli Bilimlerin çeşitli alanlarında çalışmakta olup yapmış oldukları bilimsel ve akademik çalışmaları paylaşmayı arzu eden akademisyen ve uzmanları Editör olarak aramızda görmek istiyoruz.
Kendi uzmanlık alanlarına ait konularda Sitenin içeriğini belirlemek, yayınlanacak makale, eleştiri, yorum ve haberleri değerlendirmek, kendi çalışma ve yorumlarını yayınlamak isteyen Adli Bilimcileri Turkforensic Adli Tıp ve Adli Bilimler Sitesinin içerik Editörleri arasında görmek istiyoruz.
Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyenler drugurkocak@gmail.com e-posta adresine mesaj atarak Yrd Doç Dr Uğur Koçak ile irtibata geçebilirler.
Saygılarımızla.

Turkforensic Ekibi Adına 
Yrd Doç Dr Uğur Koçak

Hiç yorum yok: