4 Mart 2013 Pazartesi

VIII. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi...




Sevgili Dostlar,
Biz bağımlılık alanına gönül verenler 2004 yılından beri bağımlılık kongreleri ile bir araya gelmek, deneyimlerimizi paylaşmak, kendimizi yenilemek, yeni işbirlikleri geliştirmek, hatta günlük koşuşturma içinde görüşemediğimiz dostlarımızla bir araya gelmek için değerli fırsatlar yakaladık. Her kongre farklı disiplinlerin bağımlılık alanına yaptığı katkılarla daha fazla gelişmemiz, daha iyi organize olmamız ve güçlenmemize olanak yarattı. Bu geleneği EGE Üniversitesi olarak devam ettirmek istiyoruz. 
2007 yılındaki IV.kongreyi Ege Üniversitesi’nin bağımlılık alanında emek veren iki kurumu, Psikiyatri Anabilim Dalı Bağımlılık Tedavi Birimi ve EGEBAM birlikte düzenlemiştik. Bu kez görevimizi çok disiplinliliğin bir ürünü olarak aramıza katılan Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) ile birlikte çok daha güçlenmiş olarak yerine getireceğiz. 
VIII. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi’ni 28 Kasım-1 Aralık 2013 tarihleri arasında İzmir’in güzel ilçesi Çeşme’de gerçekleştirmeyi planladık. Kongremizde bağımlılık sorununun aile, okul ve işyerindeki yansımalarını ele almak istiyoruz bu nedenle ana temayı “Üç Boyutuyla Bağımlılık” olarak belirledik. İşyerindeki bağımlılık sorununun tanınması, ele alınması ve çözümünü ayrıntısıyla çalışabilmek için kongrenin son günü “İşyeri ve Madde Kullanımı” temalı uluslararası katılımlı bir uydu sempozyumu da gerçekleştirilecektir.
Farklı disiplinlerden tüm bağımlılık çalışanları ve sorularına yanıt arayan herkesle bir araya gelmek istiyoruz. Bağımlılığın bu üç önemli alanında yürütülen çalışmaları tartışmak, ortak politikalar üretmek için sizi yine EGE’ye; gevreğin, çiğdemin, domatın kenti İzmir’e, damla sakızlı Çeşme’ye bekliyoruz…
  

         Kongre Eş Başkanı                                                               Kongre Eş Başkanı
         Prof Dr Cahide Aydın                                                           Prof Dr Hakan Coşkunol

Hiç yorum yok: