23 Kasım 2011 Çarşamba

ATUD GENEL KURULU YAPILDI...

 
Adli Tıp Uzmanları Derneği (ATUD) Genel Kurulu (22 Ekim 2011 tarihinde çoğunluk sağlanamaması nedeniyle), 29 Ekim 2011 tarihinde çoğunluk aranmaksızın İstanbul Tabip Odası Dr. Sevinç Özgüner Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel kurula 56 adli tıp uzmanı meslektaşımız katıldı. Genel Kurul için Divan başkanlığını Prof. Dr. Erdem Özkara yaparken, heyette Dr. Erenç Dokudan ve Dr. Sefa Çelik yer aldı. Genel kurulda ATUD Başkanı Prof. Dr. Ümit BİÇER tarafından sunulan çalışma raporu sonrası denetleme kurulu raporu okundu. Her ikisi de üyeler tarafından ayrı ayrı ibra edildi. ATUD Yönetim Kurulu tarafından genel kurula verilen dernek tüzüğündeki değişiklik önerisi üyeler tarafından tartışıldıktan sonra aşağıdaki hali ile kabul edildi.
ATUD TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Tüzüğün; “Yönetim kurulunun 5 (beş) asil 5 (beş) yedek üyeden oluştuğu biçimindeki 17.  maddesi, yönetim kurulu 7(yedi) asil 7 (yedi) yedek üyeden oluşur” biçiminde değiştirildi.
Üye aidatlarıyla ilgili 36. maddesi “Aidatlar 2 (iki) yılda bir genel kurul tarafından belirlenir. 2012 ve 2013 yılları için aidatlar,  uzmanlar için 100 TL, araştırma görevlileri için 50 TL” olarak değiştirildi.

MESLEKTE YETERLİLİK KURULU
Meslekte Yeterlilik Kurulu’nu aktif hale getirmek için oluşturulmuş komisyon üyeleri:
1. Prof. Dr. S.Serhat Gürpınar (ATUD’un TTB temsilcisi)
2. Prof. Dr. Akif İnanıcı
3. Prof. Dr. Nadir Arıcan
4. Prof. Dr. Sermet Koç
5. Doç. Dr. Haluk İnce
6. Doç. Dr. Bülent Şam
 
ADLİ TIP BÜLTENİ
Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin yayın organı Adli Tıp Bülteni’nin eksik sayılarının tamamlanması ve “online” hale getirilmesi önerileri tartışıldı.
*Derginin 2010 sayıları tamamlandı.
*Derginin 2011 sayıları dizgide, en kısa sürede tamamlanacak.
*Derginin “online” hale getirilmesi için gelen öneriler doğrultusunda 2012 yılında “online” hale gelmesi, 2013 yılında da SCI kapsamına alınması çalışmalarının başlatıldığı vurgulandı.
*Adli Tıp Bülteni’ne adli tıp uzmanlarının yaptıkları değerli çalışmaları yayın olarak göndermeleri ve dergiyi sahiplenmeleri istendi.

AİDAT ÖDEME KOLAYLIĞI
Ayrıca, belirlenen aidatların adli tıp uzmanlarından tahsil edilebilmesi için, banka görüşmeleri, taksitli ödeme kolaylığı gibi seçeneklerin üyelere iletilmesi kararlaştırıldı.

ATUD SEÇİMİ VE SONUÇLARI
Daha sonra Ekim 2011-Ekim 2013 dönemi için ATUD’un organlarında yer alacak üyelerin seçimine geçildi. ATUD Genel Kurulu’na katılan 56 ATUD üyesinden 53’ünün oy kullandığı seçim sonucu aşağıdaki gibi sonuçlanmıştır.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
ASİL
YEDEK
Ümit BİÇER
C. Haluk İNCE
Halis DOKGÖZ
Oğuzhan EKİZOĞLU
Lale TIRTIL
Ümit Naci GÜNDOĞMUŞ
Gürcan ALTUN
Bülent ŞAM
Çağlar ÖZDEMİR
Yalçın BÜYÜK
Muhammed CAN
M. Ali MALKOÇ
İ. Özgür CAN
Hüdaverdi KÜÇÜKER

DENETLEME KURULU ÜYELERİ
ASİL

YEDEK

Nurettin KARACA
Nabi KANTARCIOĞLU
Durmuş EVCUMAN
Kadir ÖZDAĞ
Canan KAFTANCIOĞLU
Harun AKKAYA

ONUR KURULU ÜYELERİ
ASİL
YEDEK
Atınç ÇOLTU
Serhat GÜRPINAR
Şebnem KORUR
Erdem ÖZKARA
İmdat ELMAS
Serpil SALAÇİN


KİMLİKLENDİRME ÇALIŞTAYI
ATUD Genel Kurul’u sonrası “Kimliklendirme Çalışmalarında Adli Tıp Uzmanlarının Görev ve Sorumlulukları” konulu çalıştay yapıldı.
Kimliklendirme çalıştayında, Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı, dünyadaki kimliklendirme deneyimlerini, Uz.Dr.Sadi Çağdır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan çalışmaları, Asistan Dr.Mehmet Ali Malkoç Çemişkesek raporu, incelemesi ve deneyimlerini paylaştılar.

Toplantıdaki sunumlar sonrası, bu alanda daha etkili bir çalışma yürütülmesi için üç çalışma gurubu oluşturuldu.
 
YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISI
ATUD Yönetim Kurulu ilk toplantısında, gelenek olduğu üzere, toplantılarını asil ve yedek üyelerin katılımı ile birlikte yapma kararı aldı ve Tüm yedek yönetim kurulu üyelerinin toplantılara davet edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Toplantılar tüm üyelerimizin katılımına da açıktır.
Toplantıların her ayın ilk cumartesi günü İstanbul Tabip Odası’nda yapılmasına karar verildi.

ATUD Yönetim Kurulu üyelerinin ilk toplantısında yapılan görev paylaşımı aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir. 
Başkan           : Prof.Dr. Ümit BİÇER
2. Başkan       : Doç.Dr. Halis DOKGÖZ
G. Sekreter    : Doç.Dr. Gürcan ALTUN
Sayman          : Yrd.Doç.Dr. İ. Özgür CAN
Üye              : Doç.Dr. Çağlar ÖZDEMİR
Üye                 : Uzm.Dr. Lale TIRTIL
Üye                 : Yrd.Doç.Dr. Muhammet CAN

KOMİSYONLAR
ATUD Yönetim Kurulu ile eşgüdüm halinde çalışacak komisyonlar oluşturuldu.
Bunlar:
*Asistan Hekimlik Komisyonu
*Bilimsel Etkinlik Komisyonu
*Basın - Medya İletişimi Komisyonu
*Bilirkişilik + Malpraktis Komisyonu
*Cinsel Saldırı Komisyonu
Oluşturulan komisyonlara katılmak isteyen arkadaşlarımız, komisyonlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Doç. Dr.Çağlar Özdemir’e başvurabilirler.
Ayrıca, adli tıp uzmanları ve asistanlarının katılımı ile yeni komisyonlar da oluşturulabilir.

Sonuç olarak; Önümüzdeki süreçte hep birlikte, ATUD’u daha bilimsel, insan haklarına daha iyi sahip çıkan, üyelerinin özlük hakları ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek doğrultusunda mücadele eden iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. Adli Tıp Uzmanları Derneği Genel Kurulu’na ve genel kurul sonrası yapılan “Kimliklendirme Çalışmalarında Adli Tıp Uzmanlarının Görev ve Sorumlulukları” konulu çalıştaya katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

ADLİ TIP UZMANLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: