29 Ağustos 2012 Çarşamba

EAFS 2012'NİN ARDINDAN...



The Netherlands Forensic Institute 
(NFI) tarafından ENFSI ile birlikte organize edilen "6th European Academy of Forensic Science" kongresi Hollanda'da The Hague kentinde  20-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. 





800'ün üzerinde bilim insanının katıldığı kongrede özellikle adli bilimlerde bilimsel gelişmeler ve yeni teknolojilerin kullanımı ile adli bilimler alanında eğitim standardizasyonu, yeterlilik ve Avrupa'da yeterlilikte standardizasyon gibi konular tartışıldı. 





Türkiye'den de İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden yoğun katılım olduğu gözlenirken Mersin Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Adli Tıp Kurumu ve Jandarma Kriminal Dairesi'nden katılımcılar sözel ve poster bildirilerle kongrede sunum gerçekleştirdiler. 

Wim Neuteboom ile...




Daha önceden Adli Tıp Uzmanları Derneği adına Ankara'da görüşülen Kongre Başkanı Wim Neuteboom'ın yakın ilgisi ile karşılaştığımız kongreden bazı fotoğrafları paylaşıyoruz. Kongreyle ilgili sunumlara, bildirilere, fotoğraflara ve daha fazlasına http://www.eafs2012.eu/ linkinden ulaşabilirsiniz. Bu arada EAFS 2015, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok: