7 Ağustos 2012 Salı

İzmir'de Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı...


İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi,İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ege Üniversitesi Adli Tıp ABD işbirliği ve İzmir Tabip Odası'nın katkılarıyla, Türkiye'de ilk defa ,İzmir'de,“Sağlık Hukuku Yüksek Lisans”programı başlatılmıştır.
Adı geçen  kurumlar odamıza başvurarak,gerek programın derslerine ilişkin öneri ve katkılarımızı almak istemişler, gerekse özellikle konuya ilgi duyan meslektaşlarımıza yönelik duyuru konularında destek talep etmişlerdir.
Özellikle, özlük hakları,etik alanında yaşanan sorunlar,malpraktis gibi konularda hekimlerin  bilgilenmesini sağlayacak bu programa katılmayı düşünen meslektaşlarımızdan, oda üyesi olanlara ayrıca % 25 oranında ücret indirimi yapılması önerilmiştir.
Bu girişim Odamız tarafından olumlu karşılanmış,bu konuda destek olunmasına, afiş,e-posta ve cep mesajlarıyla meslektaşlarımıza duyurular yapılmasına karar verilmiştir.
Ayrıca odamız,hekimlerin sağlık hukuku alanındaki bilgi düzeyini arttırmanın,hakları ve çıkarları için verilen mücadeleye büyük katkıları olacağını  düşündüğünden,bu alanda sürekli eğitim programları hazırlanması konusunda da adı geçen kurumlarla düzenli işbirliği yapabilmek amacıyla bir protokol de imzalamıştır.
25 Temmuz 2012 günü, İzmir Tabip Odasında,İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Merdan Hekimoğlu,Dekan YardımcısıYar.DoçDr.Serkan Çınarlı,İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yar.DoçDr.Gülnur Erciyes,Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp ABD Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ekin Özgür Aktaş,İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Suat Kaptaner,Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr.Ayşenur Oktay’ın katılımı ile basın toplantısı düzenlenerek,kamuoyu bilgilendirilmiştir.
Basın toplantısı sonrasında,İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Merdan Hekimoğlu,İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yar.Doç.DrGülnur Erciyeş ve İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Suat Kaptaner arasında sağlık alanındaki her türlü sosyal ve hukuki konulara ilişkin bilimsel etkinliklerde  işbirliği yapmak üzere  protokol imzalanmıştır.

  
PROTOKOL
KONUSU : İş bu protokolün konusu İzmir Üniversitesi (Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü) ile İzmir Tabip Odası arasında sağlık alanında ki türlü hukuki ve sosyal  konuya ilişkin lisans ve lisans üstü eğitimlerde, bilimsel kongre, konferans ve her türlü etkinliklerde ortaklaşa hareket etmek konusunda işbirliğ i yapmaktır
TARAFLAR: İzmir Üniversitesi Rektörlüğü  Gürsel Aksel Bulvarı No:14 Üçkuyular- İZMİR
                 İzmir Tabip Odası 1451 sokak No:5 Alsancak- İZMİR
İZMİR TABİP ODASI: Sağlık alanında yer alan hukuki ve sosyal konularda Üniversitenin yürüteceği lisans ve lisansüstü programların tanıtımında ve desteklenmesinde aktif destek verecektir.
İZMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: Sağlık alanında yer alan hukuki ve sosyal konularda İzmir Tabip Odası ile ortaklaşa bilimsel kongreler, konferanslar ve her türlü etkinlere akademik destek olacak ve birlikte hareket edecektir.
İş bu protokol imza tarihinde yürürlüğe girmiş olup taraflardan biri tek taraflı bildirimle fesih etmediği sürece yürürlükte kalır.

Dr. Suat KAPTANER                                                                      Prof.Dr. Merdan HEKİMOĞLU           
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı                        İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Yar.Doç.Dr. Gülnur ERCİYEŞ                                                                                 
İzmir  Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü

1 yorum:

NUMAN HOCA dedi ki...

Farklı bir blog örneği tebrikler .


Numan Kasap
MATEMATİK KORKUSUNA SON