14 Haziran 2013 Cuma

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na atanan Doç. Dr. Yalçın BÜYÜK’ün Kurum Personeline İlk Mesajı…

Çok Değerli Çalışma Arkadaşlarım;


Yaklaşık on iki yıldır mensubu bulunmaktan şeref duyduğum ve dört yıldır da Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığım Adli Tıp Kurumu’na, başkan olarak atanmam münasebetiyle hepinize en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Bugüne kadar emeği geçen bütün başkanlarımıza, hocalarımıza, uzmanlarımıza ve her kademedeki personelimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Maddi gerçekliğin ortaya çıkarılarak adaletin gerçekleşmesine yardımcı, köklü bir bilirkişilik ve eğitim kurumu olan Adli Tıp Kurumuna hizmet etme imkanı bulacağımız bu yeni dönemde, merkez ve taşra teşkilatlarımızdaki bütün arkadaşlarımızla insan ve hizmet odaklı yaklaşım içinde, hakikat ve adaletin tecellisine yardımcı olurken, karşılıklı sevgi, saygı ve diyalog anlayışı içerisinde çalışma barışını gözeterek yeni hedeflere ve yeni ufuklara hep birlikte yürüyeceğimizi belirtmek isterim.

Bilindiği üzere delilden sanığa ulaşmayı öngören bir soruşturma ve kovuşturma sistemi içinde adli tıp ve adli bilimler alanında yapılan çalışmaların doğruluk, güvenilirlik ve geçerlilik açısından sürekli iyileştirilebilmesi; bilimsel ve teknolojik bilgi ve gelişmelerin dinamik bir şekilde takip edilmesini gerekli kılmaktadır.

Bu çerçevede bilirkişilik hizmetleri; gerek uygulama, gerekse eğitim boyutlarıyla adil yargılanma ilkesine uygun bir şekilde doğru, tarafsız, bilimsel, insan haklarına saygılı ve akredite olmuş laboratuarlarıyla uluslararası standartlara uygun bir şekilde ilgili uzmanların kendi uzmanlık alanları doğrultusunda makul bir süre içerisinde yerine getirilmesi gereken hizmetler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu bağlamda Adli Tıp Kurumu’nun; adli bilirkişilik ve eğitim kurumu olarak gerçeğin peşinde ve adaletin hizmetinde sürekli daha iyi hizmet verebilme hususunda büyük sorumluluğunun bilincinde; ulusal, bölgesel ve uluslararası alanlarda öncü ve referans bir kurum olma hedefine, siz değerli arkadaşlarımın özverili çalışmaları sayesinde ulaşacağına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinize en içten selam ve sevgilerimi sunar, size ve değerli ailelerinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Doç. Dr. Yalçın BÜYÜK    
ADLİ TIP KURUMU BAŞKANI

Hiç yorum yok: