28 Aralık 2011 Çarşamba

TIBBEN SAKAT (AKŞAM GAZETESİ)...

Emmanuel Emenike
Cerrahpaşa'da hazırlanan ve ek klasörlerde yer alan Bilimsel Mütalaa'da Emenike'nin sakatlığının ciddi olduğu ve tedavisinin yaklaşık 2-8 hafta sürmesi gerektiği yazıyor.


F.Bahçe'ye yönelik en önemli şike iddialarından biri de Emanuel Emenike'nin 8 Mayıs'taki maçta kasıtlı olarakSarı-Lacivertli kulübe karşı oynamadığıydı. O maçta 'sakat' olduğunu savunan Emenike'nin avukatları, Özgün Tıbbi Görüntüleme Laboratuvarı veAcıbadem Bakırköy Hastanesi Radyoloji Bölümü'nden Dr. Ali Türk tarafından yapılan inceleme raporlarını Cerrahpaşa Tıp Fakultesi Adli Tıp Anabilimdalı'na vererek 'Bilimsel Mütalaa' yapılmasını istedi. 

Adli Tıp ve Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr.Coşkun Yorulmaz mütalaanın sonucunu 3 başlık altında açıkladı. İşte o mütalaa ve ortaya çıkan sonuçları:


Emenike'nin karın kaslarında 03.05.2011'de radyolojik görüntüde saptanılan yaralanma ve kanama bulgularının üst sınıf spor aktivitelerinde, kişinin performansını etkileyeceği, ağrı duymasının bu yetersizliğe katkı sağlayacağı bu nedenle yaralanmanın saptandığı tarihten 5 gün sonra birfutbol maçında profesyonel bir futbolcu ile ilgili beklentileri karşılayacak performans göstermesinin tıbben mümkün olmayacağı...

ÇIKAN MESAJ: Emenike 5 gün sonraki F.Bahçe maçında tıbben oynayamaz. 

OYNASA İHMAL OLURDU 
203.05.2011 tarihli radyolojik görüntüde saptanılan yaralanma ve kanama bulgularının, olayın üzerinden 72 saatten fazla bir zaman geçtiği düşünüldüğü, hasta görülmediği ve takipleri bilinmediğinden geniş bir marjda değerlendirildiğinde, mevcut lezyonların iyileşerek spora dönme süresinin 2-8 hafta arasında değişebileceği...

ÇIKAN MESAJ: Maçta oynamayı bırakın, sakatlığın tedavisi 2-8 hafta sürer. 303.05.2011 tarihli radyolojik görüntüleme yönteminde saptanılan bulguları olan bir soprcunun, bu tarihten 5 gün sonra 08.05.2011 tarihinde çok ağır kapasite kullanımı gerektiren bir futbol maçına çıkması, değerlendirme bölümünde belirtilen önemli komplikasyonlara yol açabileceğinden; futbolcunun maça çıkması yönünde bir tıbbi kararın tıbbi sorumlular açısından bir ihmal iddiasını gündeme getireceği kanaatine varılmıştır.

ÇIKAN MESAJ: Bu halde oynatırsanız futbol hayatı riske girer, oynar raporu veren doktor da görevi ihmalle suçlanır.



Kaynak: http://www.aksam.com.tr/tibben-sakat--88244h.html

Hiç yorum yok: