17 Nisan 2012 Salı

Gaziantep'te doktora bıçaklı saldırı...

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan (26), servisteki odasında M.G'nin saldırısına uğradı.

Bağırma sesleri üzerine odaya giren meslektaşları ve sağlık görevlilerinin göğsünden ve karnından bıçaklanmış halde bulduğu Arslan, meslektaşları tarafından bir üst kattaki ameliyathaneye kaldırıldı.

Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. (17), güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından saldırıda kullandığı tahmin edilen bıçakla yakalanarak, polise teslim edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan M.G'nin, dedesinin bir süre önce Dr. Arslan'ın da katıldığı bir ameliyatta hayatını kaybettiği, saldırıyı bu nedenle ''intikam'' için gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Bu arada birçok meslektaşının ameliyatına girdiği Dr. Arslan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Dr. Arslan'a yönelik saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen eşi, yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Arslan'ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan'dan olayla ilgili bilgi aldı.



http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-gaziantepte-doktora-bicakli-saldiri-1-11-42619.html



altGaziantep’te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Aslan, bugün görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde ameliyattan çıktıktan sonra serviste dinlenirken, 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından arkasından bıçaklandı. Ağır yaralanan Aslan acilen ameliyata alındı. Aslan’ın durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Aslan’ın bıçaklanması hekimler ve sağlık çalışanları arasında infial yarattı. Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde Aslan’ın görev yaptığı hastanenin önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları buradan Gaziantep Valiliği’ne doğru sessiz yürüyüşe geçmeye hazırlanıyorlar.
TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, olayın haber alınmasının hemen ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı arayarak, saldırganın yakalanarak gerekli sürecin başlatılmasını talep etti.  Hekimlerin bu konudaki duyarlılığının üst noktada olduğunu dile getiren Bilaloğlu, Valilikten de olayla ilgili her türlü tepkinin gösterilmesini beklediklerini kaydetti. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hemen bir olum olayi icin "asacaksin keseceksin doktorlari..."yaklasimi icindeki yurdum insani noldu? Kesildi bir anda sesin solugun.Acil sifalar diliyorum,saldirganda insallah en agir cezayi alir.