18 Nisan 2012 Çarşamba

SAĞLIKTA ŞİDDET ÖLÜMLE SONUÇLANDI...

Uzm.Dr. Ersin ARSLAN

Gaziantep’te ameliyatına girdiği 85 yaşındaki kanser hastasının hayatını kaybetmesi üzerine 17 yaşındaki torunu tarafından kalbinden bıçaklanan uzman Dr. Ersin Arslan, yaşam mücadelesini kaybetti.

Öğlen saatlerinde Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne gelen ve geçtiğimiz hafta dedesini kaybeden M.G. (17), ameliyata giren Uzman Dr. Ersin Arslan'ı Göğüs Kalp Damar Cerrahisi servisinde bulunan odasında kalbinden bıçakladı. Mesai arkadaşlarının kurtarmak için büyük çaba sarf ettiği ve kan bağışlamak için adeta sıraya girdiği Arslan, akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-bicaklanan-doktor-hayatini-kaybetti-2-12-42624.html

TTB'NİN AÇIKLAMASI VE DESTEK İSTEMİ...



Bugün saat 14:00 sularında Gaziantep Tabip Odası Başkanımız tarafından meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklandığı ve durumunun çok ciddi olduğu bildirilmiştir (Arkadaşımızı kaybettik).

Uzun bir süredir hızla tırmanmakta olan sağlıkta şiddet/hekime yönelik şiddet konusunun ciddiyetine dikkat çekmemize ve en yetkililerden başlayarak gereği için adım atma çağrılarımıza, TBMM’de konuyla ilgili araştırma yapılması taleplerimize (son olarak 14 Mart günü bütün hekim milletvekillerine ileterek gündeme taşımamıza) rağmen ne yazık ki hiçbir somut adım atılmamıştır.

Bu kabul edilemez durum nedeniyle;
-18.04.2012 (Çarşamba) günü Saat 12.30-13.30 arasında bütün hastane bahçelerinde/sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanlarıyla birlikte toplanılıp açıklamalar yapılmasına,
-Çalışırken (Cuma günü akşamına kadar) siyah kurdela takılması yerinde olacaktır.

19.04.2012 (Perşembe) günü saldırıyı kınamak, hekime yönelik/sağlıkta şiddete  dikkat çekmek ve yetkilileri bu başlıktaki taleplerimizi yerine getireceklerini, olumsuz uslup ve uygulamalardan vazgeçeceklerini açıklamaları için bütün sağlık kuruluşlarında  hizmet verilemeyecektir.
İş bırakma daha önce belirlenen kurallar ışığında (hafta sonları çalışma düzeninde) yapılacak olup, hastalarımıza her zaman ki hürmetimizle yerine getirilecektir.

Bilginin bütün meslektaşlarımızla her türlü araçla (mail, cep mesajı vb.) paylaşılması için gereğinin yapılacağı düşüncesiyle şiddetsiz günler diliyoruz.
Saygılarımızla,

Prof. Dr.Feride Aksu Tanık
TTB Merkez Konseyi
Genel Sekreteri


Hiç yorum yok: