14 Aralık 2012 Cuma

Uzmanlar raporu beğenmedi (Akşam)...


Uzmanlar raporu beğenmedi

Uzmanlar raporu beğenmedi

ADLİ Tıp uzmanları ise Adli Tıp Kurumu'nun Özal'ın ölümüyle ilgili hazırladığı rapordaki 'Zehir bulundu, ölüm belirsiz' ibaresini yorumladı.
Ercan ÖZTÜRK
İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dali'ndan Prof. Dr. Nevzat Alkan: Bu bir skandal. Bulguların sebebini ortaya koyacak kurum, kurul Adli Tıp 1'inci İhtisas Kurulu'dur. Eğer ölüm nedenini, zehirlenme olup olmadığını bu kurul ortaya koyamayacaksa kim ortaya koyacak? Cumhuriyet savcısı ne kimyacı ne de bir doktordur. Savcılık 'Bana daha açıklayıcı bir rapor gönderin' diyebilir.
Adli Tıp Uzmanı (?) Prof. Dr. Ersi Kalfoğlu: Elimizde rapor yok. Şu anki mevcut miktarlar yaşarken neydi? Hesaplaması yapılır. Ve hesap sonucu ortaya çıkan sonucun öldürücü olup olmadığı saptanmaya çalışılır. Her madde bir zehirdir. Su bile bir zehirdir. Önemli olan miktarıdır. Keşke acele edilmese, tarih verilmeseydi.
Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer: 'Zehir var ama zehirlenme yok' açıklamasını savcının değerlendirme durumu yok. Bunu savcı değil Adli Tıp Kurumu açıklayacak. Alınan örnekler Adli Tıp dışındaki laboratuvarlarda da yapılmalıydı.  
Siyaset rapora ne diyor?
Numan KURTULMUŞ (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı):
 Rapor belki tekrar gözden geçirilecek.  Şu haliyle bile tereddüt yoktur. Rahmetli Özal zehirlenmiştir.
Özcan YENİÇERİ (MHP): Zehir varsa zehirlenmede vardır. Adli Tıp'ın kafası basın mensuplarının kafasından daha karışıkmış. Onlarda ne süt yansın ne kebap yansın şeklinde bir açıklama yapıyor. Bendeki kanaat zehirlenme olmadığı yönünde.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise raporun şüpheleri ortadan kaldırmadığını söyledi.

Hiç yorum yok: