31 Mayıs 2013 Cuma

Adli toksikoloji ve adli hemogenetik laboratuvarları açılışına davet...

Adli tip poliklinik hizmetleri yanında 2013 yili sonunda açılacak olan adli toksikoloji ve adli hemogenetik laboratuvarları ile hizmet vereceğimiz Anabilim Dalımız yeni binasına taşınmış bulunmaktayız.
03.06.2013 tarihinde saat 13.30’da gerçekleştirilecek olan açılışımızda sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Saygılarımızla...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Adli Tıp Anabilim Dalı

Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı faaliyetlerine yeni binasında devam ediyor
8 Şubat 1982 tarihinde YÖK kararıyla kurulmuş olan ve Haziran 2004'te aktif olarak çalışmaya başlayan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı, faaliyetlerini 2013 yılı Mayıs ayından itibaren yeni binasında yürütmeye başlamıştır.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı bünyesinde yer alan adli toksikoloji ve adli hemogenetik laboratuarları Aralık 2013 itibariyle faaliyete geçecektir. Adli toksikoloji laboratuvarında, alkol, uyutucu-uyuşturucu madde, psikotrop madde analizleri ile hem araştırma hem de hizmet alanlarında faaliyet gösterilecek; adli hemogenetik laboratuvarında da kimlik tayini, babalık tayini ve popülasyon genetiği araştırmaları yürütülecektir.

Adli Tıp Anabilim Dalı içerisinde yer alan “Hacettepe Üniversitesi Alkol Araştırma Merkezi” Türkiye’de alkol üzerine araştırma yapan ilk ve tek merkez olma özelliğini taşımaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı, klinik adli tıp dalında, çocuk istismarı ve ihmalinin değerlendirilmesi, kadına şiddet olgularının değerlendirilmesi, cinsel istismar ve cinsel saldırı olgularının değerlendirilmesi, yaralanma olgularının adli tıbbi değerlendirilmesi, vasi ve velayet taleplerinin adli tıbbi değerlendirilmesi, ceza ehliyeti, yaş tayini, maluliyet olgularının değerlendirilmesi gibi bilirkişilik hizmetleri vermenin yanında, tıbbi uygulama hataları başta olmak üzere adli tıp ve adli bilimler alanlarında bilimsel mütalaa taleplerini de karşılamaktadır.

http://www.hospital.hacettepe.edu.tr/

Hiç yorum yok: