21 Mayıs 2013 Salı

Prof.Dr. Mehmet Tokdemir; ''Mükemmel cinayet yoktur''...

Prof.Dr. Mehmet Tokdemir
20 Mayıs 2013 11:19 (Son güncelleme 20 Mayıs 2013 11:25)
Fırat Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, "Mükemmel cinayet diye bir şey yoktur. Her cinayet çözülebilir, yeter ki olay yerindeki delilleri bozulmasın" dedi.
 
ELAZIĞ - Bestami Bodruk 

Fırat Üniversitesi (FÜ) Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, "Mükemmel cinayet diye bir şey yoktur. Her cinayet, intihar, kaza çözülebilir, yeter ki insanlar olay yerindeki delilleri bozmasın" dedi.

Tokdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adli bir olayda maddi delillerin her şeyden önemli olduğunu ve modern hukukun tanıktan olaya değil delilden olaya gidilmesini ön gördüğünü belirtti.

Maddi delillerin, "karakolda söyledikleriyle mahkemede ifadelerinin şaşmayacağını, etki altında kalmayacağını ve duygusal olmayacağını" aktaran Tokdemir, "Olay yerinde elde edilen bir delil 100 tanıktan daha önemlidir. Dolayısıyla vuku bulan bir cinayeti, intiharı ya da kazayı aydınlatmak istiyorsanız burada insanların bırakmış oldukları izleri bozmadan dikkatlice bulmanız yeterlidir" diye konuştu.

Hiç yorum yok: