6 Şubat 2012 Pazartesi

ADLİ TIP BÜLTENİ "TÜRKİYE ATIF DİZİNİNDE VE ONLİNE"...

Adli Tıp Bülteni Editörü
Prof.Dr. Nadir ARICAN
 Adli Tıp Uzmanları Derneği resmi bilimsel yayın organı “Adli Tıp Bülteni” 1996 yılından bu yana ülkemiz adli bilimler alanında çalışan profesyonellere hizmet vermektedir.
Bir bilimsel derginin sürdürülebilirliği açısından dernek aidat gelirleri dışında mali kaynakları olmadığı halde, günümüze kadar gerek yayın kurulunda görev alarak, gerek kıymetli çalışmalarını göndererek aynı zamanda dernek aidatları ile destek veren camiamıza teşekkürlerimizi sunarız.
Adli Tıp Bülteni yayın izlem ve kabul aşamaları süreç içinde posta ile gönderimden, elektronik posta aracılığı ile yayın takip sistemine geçmiş olup güncel, günümüzde uygulama açısından online sisteme geçiş zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Online sisteme geçişte,  Adli Tıp Bülteni olarak yapılan çalışmalar sonucu “Türkiye Klinikleri Online Makale Takip Sistemi” ile anlaşılmıştır.
Adli Tıp Bülteni’ne gönderilecek olan makaleleriniz için www.atud.org.tr  adresi içinde bulunan online “makale gönder takip et” sistemine girerek ya da http://turkishclinics.com/Log/atb/anaEkran.faces adresine girerek ulaşabilirsiniz. Makale gönderebilmek için sitedeki Adli Tıp Bülteni’ne ait sayfadan öncelikle “yeni kullanıcı” alanından üyelik oluşturmanız gerekmektedir. Daha önce Türkiye Klinikleri sisteminde kullanıcı adı ve şifresi bulunanlar aynı bilgilerle Adli Tıp Bülteni sistemine de girebilecek olup tekrar üyelik oluşturmalarına gerek bulunmamaktadır.   
Adli Bilimler alanında yürüttüğünüz bilimsel çalışmaların önemli bir paylaşım ortamı olan Adli Tıp Bülteni, online takip sisteminin devreye girmesi ile yayın gönderim, değerlendirme ve kabul aşamalarının hızlanmasıyla çalışmalarınızın çok daha hızlı biçimde okuyucuya ulaşmasını hedeflemektedir.

Türkiye Atıf Dizini'nde yeralan Adli Tıp Bülteni, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değerli yazılarınız ile bilim alanımıza katkılarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla,
Adli Tıp Bülteni Yayın Kurulu Adına
Editör
Prof. Dr. Nadir ARICAN

Adli Tıp Bülteni ’nde yayımlanan 2010-2009-2008 yılı makalelerinin veri tabanına aktarılması işlemi tamamlanmış ve dergi Türkiye Atıf Dizini’ne kayıtlı dergiler arasına alınmıştır. Araştırmacıların dizine aktarılan makalelerin tam metinlerine, dizin üzerinden erişimleri bu gün itibari ile mümkün olabilmektedir. Şu ana kadar aktarılan veriler ışığında, dergi ile ilgili genel istatistikleriwww.atifdizini.com adresindeki İstatistik menüsünden takip etmeye başlayabilirsiniz. 
Bu gün itibari ile derginin Ulusal Katkı Değeri-2010: 0,333
Türkiye Atıf Dizini Ulusal Katkı Değeri Ortalaması-2010: 0,117

Hiç yorum yok: