17 Şubat 2012 Cuma

Adli Tıp: Metin Lokumcu gazdan ölmedi (NTVMSNBC)...

Hopa’daki protestoda yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu için Türk Tabipleri Birliği’nin “Biber gazı öldürdü” raporuna karşılık, Adli Tıp “Ölümüne kalp damar hastalığı neden oldu” diye rapor düzenledi. Rapora karşı çıkan Lokumcu’nun ağabeyi ise ambulansta bile gazdan etkilendiklerini söyledi.

İSTANBUL - İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'daki mitinginde çıkan olaylarda yaşamını yitiren 55 yaşındaki Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin rapor düzenledi.

Kurulun raporunda, olaylar sırasında Metin Lokumcu'nun yanında olan Osman Lokumcu'nun ifadesinin de alındığı belirtildi. Lokumcu'nun ifadesinde ''olaylar çıkınca Metin Lokumcu ile gençleri yatıştırmaya çalıştıkları sırada gelen polislerin kalkan ve coplarla vurduğu Metin Lokumcu'nun fenalaştığını ve kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince müdahale edilerek ambulansa alındığını'' anlattığı bildirildi.

Osman Lokumcu'nun ifadesinde ayrıca ''Metin Lokumcu ambulanstayken ambulansın yanına polislerce atılan gaz bombasından etkilendiklerini'' söylediği kaydedildi. Lokumcu'nun ambulansla Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtilen raporda, doktorların elektroşok ve kalp masajına rağmen Lokumcu'nun kurtarılamadığı belirtildi.

ADLİ TIP RAPORLARI ÖRTÜŞTÜİstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda, Trabzon Adli Tıp Kurumu’nun 20 Haziran’da hazırladığı raporda, ''Lokumcu'nun vücudunda alkol, uyuşturucu ya da toksik maddeye rastlanmadığı, kalpte enfarktüs ve intraalveoler yoğun taze kanamaya bağlı kalp ve akciğer hastalığı nedeniyle öldüğü yönünde tıbbı kanaat edindiği” ifade edildi.

Dosyaya ekli olay yeri fotoğrafları ile otopsi CD'lerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nca incelendiği bildirilen kurul raporunun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:

''31 Mayıs 2011'de Hopa mitinginde fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve öldüğü bildirilen Metin Lokumcu hakkında düzenlenmiş adli ve tıbbi belgelerde bulunan veriler birlikte değerlendirildiğinde, kimyasal inceleme raporuna göre otopside alınan örneklerde aranan toksik maddelerin bulunmadığı, kalp damar hastalığı olan Lokumcu'nun ölümünün kendisinde mevcut hastalığının aktif hale gelmesi sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur.''

Hazırlanan raporun Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği öğrenildi.

AVUKAT EYÜPOĞLU: İTİRAZ EDECEĞİZSoruşturmanın devam ettiğini söyleyen Hopa davası sanıklarının avukatlarından Meriç Eyüpoğlu, sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını ifade etti. Eyüpoğlu, rapora itiraz edeceklerini ve yeni rapor düzenlenmesini isteyeceklerin sözelerine ekledi. Eyüpoğlu, Lokumcu'nun ölümüyle ilgili olarak Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını söyledi.

Lokumcu'nun ölümüyle ilgili Türk Tabipleri Birliği tarafından hazırlanan raporda, Lokumcu'nun ölümüyle kimyasal gaza maruz kalma arasında nedensellik olduğu belirtilmişti. 

Hiç yorum yok: