26 Mart 2012 Pazartesi

AÇILIŞA DAVET (Marmara Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi)...

Marmara Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi, bir suçun mağduru olan, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların tanı, tedavi, korunma ve izlenmelerine dair uygulama ve araştırma çalışmalarını çok disiplinli bir yaklaşım ile sürdürmek amacıyla kurulmuştur.
Merkezimiz, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile ihmal ve istismar mağduru çocuklara yönelik tıbbi hizmetlerde standardizasyonu sağlamak üzere bir proje yürütmektedir.
Projenin genel amacı; ihmal ve istismar mağduru çocuklara yönelik politikaların ve sunulan hizmetlerin güçlendirilmesi; özel amacı ise, ihmal ve istismar mağduru çocuklara yönelik veri toplama ve adli-tıbbi değerlendirme hizmetlerinin standartlaştırılmasıdır.
Proje kapsamında, ülke genelinde ihmal ve istismar mağduru çocuklara ilişkin kapsamlı veri toplanmasını ve toplanan verinin ihmal ve istismar ile mücadeleye katkı verecek biçimde (sorunun ve çözümün anlaşılmasını sağlayacak nitelikte) olmasını sağlamak; bir başka deyişle mağduriyeti ortaya çıkaran sebepler ile çözüme ışık tutacak sosyo-demografik verilerin sistematik olarak toplanmasını sağlamak üzere standart bir form ve web tabanlı bilgisayar programı geliştirilmektedir.
Form ve bilgisayar programı, ulusal ve uluslararası deneyimden yararlanılarak mevcut formların incelenmesi suretiyle ve çeşitli üniversitelerin bu alanda çalışan uzmanları ile birlikte yürütülen çalışmalar ile geliştirilmiş ve denemesi yapılarak, uygulamadaki sonuçları gözlenmiştir.
30-31 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantıda, alan çalışanları ile birlikte hazırlanan formların ve bilgisayar programının son şekli verilecektir. Çocuk koruma alanında önemli bir gelişme olacağına inandığımız bu toplantıya, 30 Mart 2012 tarihinde Merkezimizi tanıtmak üzere düzenleyeceğimiz açılış töreni ile başlamayı arzu ediyoruz. Açılışımıza katılmanızdan onur duyarız.


T.C. Marmara Üniversitesi
Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi


Prof. Dr. E. Tolga Dağlı
Prof. Dr. Mehmet Akif İnanıcı
T.C. Sağlık Bakanlığı-Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Üstkaynarca 34890 Pendik/İSTANBUL. Tel 0 (216) 625 4622,  Faks  0 (216)  397 1581

Kaynak: atud@yahoogroups.com

Hiç yorum yok: