3 Mart 2012 Cumartesi

Adli Tıp'ta Kafalar Karışık...

ASELSAN'da çalışan 5 mühendisin ard arda ölmeleri kamuoyunda kuşkuyla karşılaşmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Mühendis Hüseyin Başbilen'in ölümüne ilişkin raporu açıkladı. Raporda ölüm nedeni olarak "intihar" gösterildi. 5 üyenin bu kararına karşı 3 üye ise olayın''cinayet'' olduğu yönünde görüş bildirdi. ASELSAN'daki kuşkulu ölümler Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a da soruldu...
 
Adli Tıp Kurumu, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Askerî Elektronik Sanayii elemanı mühendis Hüseyin Başbilen'le ilgili raporunu tamamladı.8 kişilik kurul raporunda; olay yeri inceleme bilgileri, fotoğraflar ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelen labaratuar verilerini değerlendirdi.

Savcılığa gönderilen Raporda, 5 üye "ihtihar" değerlendirmesinde bulunurken, 3 üye ise olay için "cinayet" dedi.


Adli Tıp raporuna itiraz şerhi koyan üç üye gerekçelerinde "Hüseyin Başbilen'in boynunda ve bileğinde bulunan kesiklerin yönleri ve şekli ile kesik sayısının intihar vakalarında görülenin aksine tek kesik olması, ayrıca Başbilen'in parmaklarında kan izine rastlanmamış olmasının" cinayet ihtimalini gündeme getirdiğini belirtti.


Hüseyin Başbilen, 2006 yılı Ağustos ayında park halindeki otomobilinde, boynu ve sol bileği kesilmiş şekilde ölü bulunmuştu.


Aynı kurumda çalışan Mühendisler Evrim Yançeken ve Halim Ünsem Ünal'ın ölümleri kamuoyunda kuşkulara neden olmuştu.


Aselsan'daki ölümler Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a da soruldu...


http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=39908

Hiç yorum yok: