13 Mart 2012 Salı

İZMİR 2. ULUSAL HUKUK KONGRESİ, 22-23 MART 2012...


Hukuk Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen, “Türk Hukukunda Koruma Tedbirleri” konularının ulusal düzeyde ve ilgili tüm aktörler tarafından ele alınacağı İzmir 2. Ulusal Hukuk Kongresi ülkemiz hukukunun en çok tartışılan sorunlarını tespit edecek ve çözüm arayacaktır..

Bu çerçevede;
  • Ceza Muhakemesinde Koruma Tedbirleri (Yakalama, Tutuklama, Göz Altına Alma, Arama, Adli Kontrol, Elkoyma, İletişimin Tespiti, Gizli Soruşturmacı, İmaj Alma...)

  • Hukuk Muhakemesinde Geçici Koruma Tedbirleri (İhtiyati Tedbir, İhtiyati Haciz, Ödeme Yasağı )

- Mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri hukuk aktörlerinin temsilcileri tarafından ele alınarak değerlendirilmesi ve kamuoyuna maledilmesi,
- Başta hakim, savcı ve avukatlar olamk üzere tüm hukukçuların dikkatine sunulabilmesi,
- Özellikle tüm vatandaşlarımızın günlük yaşamını doğrudan ilgilendiren hususların duyurulabilmesi,
- Ve nihayetinde yasama, yürütme ve yargı kurumlarının çalışmalarına güvenin sağlanması,
- Demokratik ve sivil insiyatif oluşturulabilmesi amacıyla kongre çalışmaları sonuçları itibariyle ilgililerin ve kamuoyunun takdirlerine sunulacaktır. 

İzmir 2. Ulusal Hukuk Kongresi, teori ile uygulamanın buluştuğu, objektif kriterler ve evrensel değerler bağlamında, sorunlar açısından çözüme odaklı ve gelişmeyi hedefleyen bilimsel bir çalışmadır. Ortaya çıkan çözüm önerilerinin hayata geçmesi, yapılacak tespitler ve geliştirici önerilerin kalıcılığını sağlamak için, basılı yayın haline getirme çalışmaları yapılacaktır.

Hiç yorum yok: