19 Nisan 2013 Cuma

ADANA BAROSU CMK SEMİNERİ...


Adana Barosu'nun düzenlediği CMK Eğitim Semineri Baro Tesisleri'nde başladı. 13-14 Nisan ve 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek seminerimize meslektaşlarımız ilgi gösterdi.
Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu ve Baro Saymanı Av. Ümit Büyükdağ Özdemir'in de hazır bulunduğu seminer; Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Polat İşoğlu konularında bilgi aktarımında bulundu. Yrd. Doç. Dr. İşoğlu soruşturma evresini teorik temelde ve fakat uygulamadan örnekler ile ele alma, uygulama içerisinde olanların mutlaka bilmesi gerekenler, ceza yargılamasında avukatlık yapan kimselerin görevlerini ifa ederken çektikleri zorlukları azaltmak ve uygulamadaki mesleki davranış biçimlerine katkı sundu. Soruşturma evresi avukatı yani müdafiinin; şüpheliye, kolluğa, savcıya ve hakime yaklaşımının nasıl olması gerektiği, kolluk birimlerine girerken nelere dikkat etmesinin elzem olduğu, itiraz müesseselerini nasıl işleteceği, soruşturma dosyasında nelere ve hangi itirazlara dikkat etmesi gerektiği; kısaca soruşturma evresindeki avukatın becerilerini karşılaştığı olaya, ne zaman ve nasıl aktif biçimde aktarabileceği anlatıldı.
İkinci bölümde Baro Saymanımız ve Kadın Hakları Koordinatörü Av. Ümit Büyükdağ Özdemir de çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda canlandırmalı bir anlatım yaptı. Daha sonra söz alan  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalından Doç.Dr.Gülşah Seydaoğlu, 'Şiddet nedir? Nasıl algılanıyor? Şiddet mağduru ile iletişim nasıl olmalı? Konularında meslektaşlarımıza bilgiler aktardı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıpn Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mete Korkut Gülmen de 'Adli Tıp' konusunda meslektaşlarımızı aydınlattı.
BAROMUZUN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU CMK EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI

Hiç yorum yok: