16 Nisan 2013 Salı

"Yeni Türk Ceza Kanunu’nda Tanımlanan Yaralama Suçlarının Adli Tıp Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı uygulama kılavuzunun güncelleştirilmesi hakkında...


Değerli meslektaşlarım,

Doç. Dr. Ümit N. GÜNDOĞMUŞ
Yeni Türk Ceza Kanunu’nda Tanımlanan Yaralama Suçlarının Adli Tıp Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı uygulama kılavuzunun güncelleştirilmesi ile ilgili Prof. Dr. Yasemin Balcı ve Prof. Dr. Kemalettin Acar’ın katılımıyla 2012 yılında ön çalışma gerçekleştirmiş ve bu konuda diğer meslektaşlarımızdan aldığımız öneriler doğrultusunda da uygulama kılavuzunun güncelleştirilmesi çalışmalarına başlanmıştır.

Bu yönde oluşan son taslak Adli Tıp Uzmanları Derneği ve Adli Tıp Derneği’ne iletilmiştir. Çalışmanın sonuçlanması için Mayıs ayının ilk haftasında Derneklerimizin belirleyeceği editörlerle bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda her iki dernek yönetim kuruluna başvurular yapılmıştır.

Bu tür rehberlerin ilk hazırlanışının zorluklarını iyi bilmekteyiz. Hazırlanan ana metin üzerinden değişiklik yapmak bunun yanında çok daha önemsiz kalıyor. Yaklaşık 8 yıldır camiamıza yol gösterici olan bu rehberin hazırlanmasında emekleri geçen başta Sayın Güzel, Sayın Balcı ve Sayın Çetin olmak üzere o dönemde katkı veren tüm meslektaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hazırlanan son taslak metin her iki derneğimiz yanı sıra bu konuda görüş bildiren tüm meslektaşlarımıza da iletilecektir. Son taslağın değerlendirilmesi ve katkı sunmak amacıyla istekte bulunan tüm meslektaşlarımızın bu yönde talepleri olursa, “taslak” en kısa zamanda kendilerine ulaştırılacak, sunulan görüşler Mayıs ayı ilk haftasında gerçekleştirilecek son toplantıda tüm yönleriyle değerlendirilecek ve rehbere son şekli verilmeye çalışılacaktır.
Saygılarımızla.
 
Doç. Dr. Ümit N. GÜNDOĞMUŞ
Adli Tıp Kurumu, 2. İhtisas Kurulu adına.

Hiç yorum yok: