Amasya Üniversitesi, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Amasya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından ortaklaşa "Adli Tıp Uzmanı Olmayan Hekimler, Hakim ve Savcıların Bilgi Düzeyi Yükseltme Eğitimi " semineri düzenlendi
.
Seminere Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı, Doç. Dr. Berna Aydın konuşmacı olarak katıldı. Adli tıp kapsamına giren olaylar, bu olaylara hekim olarak yapılması gereken yaklaşımlar, adli vakalarda tutulması gereken raporlar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Berna Aydın, "Adli tıp, canlılarda ve ölülerde, travmanın kanıtlarını, etkilerini, meydana geliş şekillerini ve sonuçlarını inceleyen, bilimsel değerlendirmeler yaparak sonuçların yasal bir dile dönüşmesini sağlayan bir tıp disiplinidir." dedi.
Adli tıpın aynı zamanda insana ait tüm bilgileri, bilimin ışığında yorumlayarak bilirkişilik hizmeti verdiğini kaydeden Aydın, "Adli Tıp ve Adli Bilimler alanlarında son yıllarda büyük gelişmeler ve değişimler yaşanmaktadır. Gerek yasal düzenlemeler, gerekse bilimsel anlamdaki bu gelişmelerle pek çok problem birlikte aşılabilir. Hekimlerimizin, hakim ve savcılarımızın iş yükleri, sayısal sınırlılıkları ve fiziksel anlamda yaşadıkları pek çok problem ülkemizin aslında genelinde olan durumdur. Ancak önemli bir diğer nokta ise, özel de birimler bazında çok pratik çözümlerle aşılabilecek problemlerde vardır. Burada yöneticilerimize büyük görevler düşmektedir. Hekimlerimizin yasal sorumlulukları, insan hakları, hasta hakları konularında önemli düzenlemeler söz konusu, bunları yakından takip edip bilgilerimizi güncellememiz gerekmektedir. Çünkü hukukçularımızın en önemli yardımcısı olarak adli bilirkişi konumundaki hekimlerimiz ve onların tanzim ettikleri raporlar görülmektedir." diye konuştu. Konuşma sonunda hakim, savcı, avukat ve hekimler örnek durumlar üzerinde soru-cevap bölümüne geçildi. Karşılıklı tartışma, sohbet ve bir tür dertleşme ortamında gerçekleşen program sonunda Doç. Dr. Berna Aydın'a desteklerinden dolayı çiçek ve plaket takdim edildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder